Placement papers | Freshers Walkin | Jobs daily: DevOps Linux-specialist till webbteam | Hornstull at Pensionsmyndigheten (Stockholm, Sweden)


Search jobs and placement papers

DevOps Linux-specialist till webbteam | Hornstull at Pensionsmyndigheten (Stockholm, Sweden)

Vill du arbeta med moderna och komplexa system med fokus på Continuous Delivery? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete?


Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vår webbplats rankas av IDG bland de 100 bästa i Sverige och bland de 5 bästa av myndigheterna. På IT-avdelningen är vi idag ca 270 medarbetare med mål att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.


Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.


Vi sitter i ljusa och moderna lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana.


Arbetsbeskrivning


I din roll som systemspecialist kommer du att ingå i ett agilt och tvärfunktionellt DevOps-team tillsammans med utvecklare, testare och användbarhetsexperter för att utveckla våra webbtjänster. I teamet kommer du att vara en central person och underlätta dina kollegors dagliga arbete genom att diskutera idéer, angreppsätt och lösningar. Du får många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning. Då myndigheten har flera tvärfunktionella webbteam har du även ett nära samarbete med systemspecialisterna i de andra teamen.


Vår responsiva webbplats bygger på Linux, java, mikrotjänster och Continuous Delivery. Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt och försöker ta till oss av den senaste tekniken. I år har vi byggt upp ett nytt datacenter med helt ny infrastruktur. Bl.a. har vi tagit i drift en Openshift-plattform vilket ses som ett utvecklingsområde framöver.


I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att delta proaktivt i utvecklingsarbetet för att säkerställa en stabil driftsmiljö och effektiv Continuous Delivery pipeline. Vidare kommer du att övervaka, felsöka och utföra installationer, samt ansvara för konfiguration och integration mot bakomliggande system.


Det här är några av de tekniker vi arbetar med:


- Red Hat Linux


- Java Tomcat


- Mikrotjänster


- Docker containers


- Openshift / Kubernetes


- Puppet / Ansible


- Git


- Bash/Python


- ELK


- Adobe AEM


- Schedulering (t.ex. Automic)


- Övervakningsverktyg (t.ex. Nagios)


- Lastbalansering (t.ex. Big-IP)


Utbildning och erfarenhet


- Minst 2 års arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration


- Eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt längre arbetslivserfarenhet inom Linux systemadministration


- Erfarenhet av att löpande dokumentera ditt arbete


- Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska


- Särskilt meriterande med erfarenhet av ovan nämnda tekniker


- Särskilt meriterande är det om du har erfarenhet av att jobba tvärfunktionellt, agilt, lean eller DevOps


Egenskaper


För att trivas i rollen som systemspecialist hos oss är det viktigt att du som person har en god analytisk och problemlösande förmåga. Vidare ser vi att du är nyfiken, ansvarstagande och prestationsorienterad. Självklart tycker du om att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och trivs med vårt klimat där kompetensspridning är en naturlig del i arbetet.


Vi ska bli Sveriges bästa IT-avdelning år 2020 och för att nå dit har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.


I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt


Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i urvalsprocessen.


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.


För mer information


Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.


Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet.


För mer information om tjänsten kontakta:


Gruppchef Spakur Dagsson tel. 010-454 21 69


Fackliga representanter: Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14 Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10


Läs mer om vår It-avdelning på pensionsmyndigheten.se/itjobb


Välkommen med din ansökan!


Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.


Sista ansökningsdag


2018-09-23


by via developer jobs - Stack Overflow
 

No comments:

Post a Comment