Haluaisitko olla rakentamassa yhtä Suomen suurinta kuluttajapalvelua, jota käyttävät miljoonat suomalaiset vauvasta vaariin? Kiinnostaisiko palvelun pitkäjänteinen kehittäminen tuotetalossa, jolla on alansa kovimmat tekijät, hyvä devauskulttuuri ja yhteiskunnallisesti merkittävä tehtävä? Jos vastasit kyllä, tervetuloa intohimoiseen joukkoomme.
Fyysiset toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Etätyö myös muualta onnistuu, mikäli olet valmis tapaamaan tiimiä sovitusti muutaman kerran kuukaudessa.
Mitä on luvassa?
Luvassa on sovellusrajapintojen suunnittelua, implementointia ja kehitystä kaikille Areenan sovelluskehitystiimeille. Tiimimme on Areenan kannalta elintärkeä, sillä omalla työllämme mahdollistamme kaikkien Areenan noin kolmenkymmenen (30) päätelaitteen olemassaolon, joita puolestaan käytetään yli 3 miljoonalla laitteella viikossa. Pääset siis tiimiin, joka on kaiken takana.
Käymme tiivistä keskustelua Areenan sovelluskehittäjien, designereiden ja konseptisuunnittelijoiden kanssa, sovitamme yhteen heidän toiveitaan ja varmistamme, että tarjoamamme ratkaisut palvelevat kaikkia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla. Olemassa oleviin ongelmiin ei useinkaan ole valmiita ratkaisuja, joten omaa osaamista pääsee haastamaan ja soveltamaan joka päivä. Välillä kokeilumme menevät metsään, mutta mokailu on meillä täysin sallittua. Pääasia, että lopputuloksena on pitkällä tähtäimellä kestävä ja toimiva ratkaisu.
Rajapintojen kehittäminen ja ylläpito tapahtuu nykyisin seuraavalla stackilla:
- Tietomallien, integraatioiden ja API-rajapintojen suunnittelu
- Scala, Clojure
- AWS
- ElasticSearch, PostgreSQL
Emme ole kuitenkaan hirttäytyneet tähän stackiin, vaan tiimimme tekevät itse parhaaksi näkemänsä ratkaisut niin teknologiavalintojen kuin työskentelytapojenkin suhteen. Ylellä on täysi vapaus muovata ympäristö tiimin tekemiseen sopivaksi eikä auktoriteetteja tarvitse kumarrella, sillä perinteistä esihenkilörakennetta meillä ei ole.
Muutama sana tiimistä ja sinusta:
Meitä kuvaa intohimoinen suhtautuminen Areenaa ja sen jatkuvaa parantamista kohtaan. Tiimimme koostuu tällä hetkellä kokeneista ja näkemyksellisistä backend-kehittäjistä, jotka ratkovat ongelmia oma-aloitteisesti ja tuovat tarvittaessa vaikeimmat pähkinät arkkitehtiemme kanssa ratkottavaksi. Työvuosia pienessä tiimissämme on yhteensä yli 70 vuotta ja mobiili- ja web-kehittämisen problematiikka, skaalautuvat kuluttajapalvelut, suorituskykyisten järjestelmien rakentaminen ja pilviympäristöt ovat tulleet vuosien varrella harvinaisen tutuiksi. Toimimme ketterillä menetelmillä, keskustelemme rakentavasti ja liputamme jatkuvan parantamisen periaatteiden puolesta. Olemme sitoutuneet Areenan kehittämiseen pitkäjänteisesti ja koemme omistajuutta kehittämästämme tuotteesta.
Olisi mahtavaa, jos tulevalla työkaverillamme olisi vastaavanlaista kokemusta ja kiinnostusta sukeltaa media-alan monipuoliseen ja haastavaan maailmaan. Ohjelmointikielien osalta mainittakoon, että Clojure ei ole ehdoton edellytys, mikäli funktionaalinen paradigma on muuten tullut tutuksi. Lupaamme perehdyttää sinut mediatalon koukeroihin ja ymmärrämme, että monimutkaisen toimintaympäristömme sisäistämisessä vierähtää usein tovi. Lupaamme kuitenkin, että itsensä haastaminen on vaivan arvoista, sillä onhan yhden Suomen suurimman ja tunnetuimman kuluttajapalvelun rakentaminen sekä sairaan siistiä että varma laatutakuu cv:ssä.
Miksi meille?
Yle on toden totta ainutlaatuinen talo ja samanlaista et löydä koko maasta. Missiomme on tarjota puolueetonta tietoa, edistää demokratian toteutumista ja tarjota maan parasta mediapalvelua kaikille taustasta, äidinkielestä ja lompakon paksuudesta riippumatta. Julkisen palvelun toimijana tekemistämme ei siis ohjaa raha ja muut kaupalliset intressit, vaan päivänvaloa kestävät eettiset arvot ja maan parhaan mediapalvelun tuottaminen. Tämä ei-kaupallinen puoli näkyy päivittäisessä työssämme esimerkiksi siten, että meillä on aikaa ja resursseja tehdä asiat hyvin. Työn jälkeä julkaistaan myös open-sourcena ja sitä voit käydä tutkailemassa täältä.
Se mihin julkisen puolen toimijuus ei puolestaan vaikuta, on devaajiemme palkka, sillä eihän meillä muuten olisi kovia tekijöitä duunissa. Palkkaus on siis linjassa maan isoimpien konsulttitalojen kanssa ja usein jopa parempaa. Julkiselle puolelle ominaisesti meillä on tarjota myös pidemmät vuosilomat (6-7 viikkoa aiemmasta kokemuksesta riippuen) sekä muita mukavia etuja, joista voi lukea tarkemmin täältä: https://yle.dev/
Meillä on hyvä devauskulttuuri, jonka pitkään talossa olleet arkkitehtimme ovat rakentaneet. Lisäksi tunnustusta täytyy antaa OPS-tiimillemme, jonka timanttisen työn ansioista Ylellä on helppo toimia sovelluskehittäjänä. Ylen koodipohjaisen infran hallintaan voit halutessasi tutustua tarkemmin täältä.
Kiinnostuitko?
Ilmoita kiinnostuksestasi ja jätä meille yhteystietosi 17.10. mennessä. Lisätietoja tehtävästä ja Ylestä voi kysellä: rekry@yle.dev
by Yleisradio Oy via developer jobs - Stack Overflow